Ajankohtaista

 BPA ohjelma 3.2.5

 

 

Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1 yhteensopiva BPA ohjelma. Lataa täältä

 


 WatchBP Video  

 

Also watch our step-by-step video on how to use the WatchBP Device at home. 
view video...


 Miten mitata

 

 

Vaihe vaiheelta video “Miten mitata verenpaine kotona”. 

 

Katso video

Next Events

Only for Distributors

Verenpainemittarin valinta

Arviolta 1,5 miljoonaa suomalaista kärsii kohonneesta verenpaineesta. Asiantuntijoiden mukaan jokaisen kohonneesta verenpaineesta kärsivän tulisi seurata sitä kotona säännöllisesti.

 

Käypä hoito -suosituksen (2009) mukaan kotona itse mitattu verenpaine kuvaa tavanomaista painetasoa vastaanotto-olosuhteissa mitattua luotettavammin.

 

LL Teemu Nirasen väitöskirja (Home blood pressure measurement − epidemiology and clinical application, 2008) osoitti, että vastaanotolla mitattu verenpaine on suomalaisilla aikuisilla keskimäärin 8/3 elohopeamillimetriä korkeampi kotimittaukseen verrattuna. Yli joka kolmannella suomalaisella, jolla on vastaanoton kertamittauksessa kohonnut verenpaine, todetaan kotimittauksissa normaali verenpaine. Kyse on siis ns. valkotakkiverenpainetaudista.


Verenpainemittarin hankkiminen


Microlifen vastaavan lääkärin, sydän- ja keuhkokirurgi James Maultin mukaan yksinkertaisen, tarkan ja luotettavan verenpainemittarin valitseminen on helppoa, kun tietää mitä etsii. “Seuranta voidaan toteuttaa kotona uusilla helppokäyttöisillä verenpainemittareilla, jotka ovat yhtä tarkkoja kuin lääkärienkin käyttämät”, sanoo tri Mault.

 

Mittarivalikoima on monipuolinen. Käyttäjä voi valita joko olkavarsimittarin tai rannemittarin. Osa verenpainemittareista tekee mittauksia automaattisesti ja osa vaatii manuaalisen mansetin täytön. Uusin teknologia mahdollistaa kolme peräkkäistä verenpainemittausta nappia painamalla, jolloin mittaustulos on kaikkein tarkin. On myös verenpainemittareita, jotka kirjaavat mittaustulokset automaattisesti seuraavaa lääkärikäyntiä varten.


Tri Maultin mukaan potilaiden tulisi vaatia mittariltaan kolme asiaa:


·    Valitse malli, jolla verenpaineen mittaaminen on helppoa omasta käsivarresta.
·    Tarkista pakkausmerkinnöistä, että mittari on kliinisesti validoitu European Hypertension Society (EHS) -yhdistyksen kriteerien mukaan. EHS on maailman johtava verenpainemittareiden asiantuntija.
·    Valitse mittari, joka tallentaa mittaustulokset helpottaaksesi lääkärin kanssa asiointia.


Microlife-verenpainemittarit ovat kliinisesti validoituja EHS:n kriteerien mukaisesti. Microlife-mittareita myy Suomessa Instrumentarium.


Verenpaineen mittaaminen


Noudata verenpainetta mitatessasi aina valmistajan antamia käyttöohjeita. Lisäksi mahdollisimman tarkan verenpainemittauksen varmistamiseksi kannattaa noudattaa seuraavia yksinkertaisia ohjeita*:


·    Ota viereen kynä ja paperi mittaustuloksen kirjaamiseksi, ellei mittari kirjaa ja tallenna mittausta automaattisesti.
·    Vältä mittausta edeltävän puolen tunnin aikana raskasta fyysistä ponnistelua, tupakointia ja kofeiinipitoisia juomia (kahvi, tee, kolajuomat).
·    Istu hiljaisessa, rauhallisessa tilassa.
·    Anna käsivarren levätä pöydällä tai muun tuen päällä. Tarkista, että mansetin alareuna on sydämen alareunan tasolla.
·    Tee mittaus ennen mahdollista lääkkeen ottamista.
·    Vältä puhumista mittauksen aikana.
·    Aloita mittaus, kun olet istunut viisi minuuttia mansetti olkavarteen kiinnitettynä.
·    Mittaa mieluiten aina samasta käsivarresta
·    Mittaa verenpaine kahdesti peräkkäin ja merkitse alempi tulos muistiin.

 

(*Lähde: Käypä hoito 2009 -suositus sekä James Mault)