Ajankohtaista

 BPA ohjelma 3.2.5

 

 

Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1 yhteensopiva BPA ohjelma. Lataa täältä

 


 WatchBP Video  

 

Also watch our step-by-step video on how to use the WatchBP Device at home. 
view video...


 Miten mitata

 

 

Vaihe vaiheelta video “Miten mitata verenpaine kotona”. 

 

Katso video

Next Events

Only for Distributors

Kysymyksiä ja vastauksia kuumeen seurannasta
Kuinka tarkan kehonlämpötilan saan mitattua?
On tärkeää pitää mielessä teknisen tarkkuuden ja käyttötarkkuuden erot lämpötiloja mitatessa. Tekninen tarkkuus tarkoittaa mittaustulosta optimaalisessa tilanteessa, jolloin mittarin toiminta tarkistetaan kontrolloiduissa tiloissa ja tarkistetaan, että sen tekniset ominaisuudet ovat standardien mukaiset. Huipputuotteiden tekninen mittaustarkkuus tarkoittaa, että laite antaa vain on +/- 0,1°C heittoja mittaustilanteesta toiseen.Kuluttajan ei pidä sekoittaa teknistä tarkkuutta varsinaisen käyttötilanteen mittaustarkkuuteen. Mittaustilanteet muuttuvat kerrasta toiseen (mittausaika, -paikka jne.), jolloin niiden mittaustarkkuus myös muuttuu. Mittari siis toimii kuten ennenkin, mutta mittaustilanne voi olla hyvinkin erilainen. Kuumemittarin oikea käyttö parantaa mittarin tarkkuutta huomattavasti. Muista aina lukea käyttöohjeet!Mistä on parasta mitata kehon lämpötila?
Mistä kuume pitäisi mitata?Tarkimman ruumiin lämpötilan saa peräaukosta. Normaalilämpötila peräaukosta mitattuna vaihtelee 36,2 ja 37,7°C välillä.Naiset voivat mitata lämmön myös emättimestä, jolloin ruumiin lämpötila on yleensä noin 0,1–0,3 astetta vähemmän kuin peräaukosta mitattuna.Lämmön voi mitata myös suusta, joko poskesta tai kielen alta.

Molemmat tavat antavat noin 0,3–0,8 astetta alhaisemman lukeman kuin peräaukosta mitattuna. Kielen alta mitattu lämpötila on tarkempi kuin poskesta mitattu.Kehon pintalämpötilan saa mitattua kainalosta tai nivusista. Mittaustilanteessa mittari painetaan käden tai jalan ja kehon väliin, jolloin ilman lämpötila haittaa mittausta mahdollisimman vähän. Pintalämpötilan mittaus on silti melko epäluotettavaa, sillä mittausaika on pitkä.

Aikuisilla pintalämpötilat voivat olla jopa 0,5–1,5°C matalampia kuin peräaukon kautta mitatut lämpötilat. Pienillä lapsilla vastaavat heitot ovat pienempiä.Korva- ja otsakuumemittarit mittaavat kehon lämmön infrapunalukijan avulla ilman suoraa kontaktia kehoon. Ihon pintalämpötila saadaan selville siitä säteilevän lämmön avulla.Mitkä seikat ovat tärkeitä lämpötilaa mitatessa?
On tärkeää muistaa, että kehon lämpötila vaihtelee riippuen siitä, mistä lämpö mitataan. Ihmisellä ei siis ole yhtä oikeaa normaalilämpötilaa, vaikka yleisesti näin puhutaankin. Samoin terveen ihmisen lämpötila vaihtelee kellon ajan ja fyysisten ponnistuksen mukaan. Esimerkiksi peräaukon kautta mitattavassa kehon lämpötilassa on noin 0,5°C muutos aamu- ja iltalämpötilan välillä. Aamuisin kehon lämpötila on hieman alhaisempi.Kehon sisä- ja pintalämpötilat ovat myös erilaisia. Pintalämpötilaa mittaavat lämpömittarit ottavat huomioon myös kehon ulkopuolisen ilman lämpötilan antaessaan ihon pintalämpötilan luvun. Kehon sisäinen lämpötila saadaan mittaamalla joko suun, emättimen tai peräaukon limakalvon lämpötila.Miksi kehon lämpötilaa pitäisi mitata?
Ihmisen kehon lämmön mittaaminen on tärkeää, sillä monen sairauden yhtenä oireena on nimenomaan lämmön nousu. Samoin eräiden tautien kulkua ja lääkityksen toiminnan tehokkuutta voidaan seurata ruumiinlämmön avulla. Kuume on kehon yleisin apuväline taistella erilaisia sairauksia vastaan.